Hvordan får jeg en flad mave?

Ville det ikke være dejligt, hvis man bare kunne træne en masse mavebøjninger, og så blev maven flad? Det synes jeg i hvert fald det ville. Men det er lidt som at forsøge at behandle Corona med et plaster. Det er bare den helt forkerte løsning, som overhoved ikke virker.

Maven buler ud fordi der er for meget fedt. Du kan reducere mavefedtet gennem din kost og træning. Jeg har selv kæmpet meget med at få min sixpack frem og jeg har gjort mig nogle gode erfaringer, jeg vil dele med dig.

Dette gjorde jeg for at få succes med min kost:

  • Jeg havde altid mad klar til når jeg kom træt hjem, så jeg ikke først skulle til at lave det. Det stoppede mig ofte fra at købe fastfood på vejen.
  • Jeg fokuserede på at få nok protein og mindre brød – men ingen mad var forbudt. Jeg fokuserede bare på mængder.
  • Jeg var meget opmærksom på, at det ikke kunne lade sig gøre at komme ned i fedtprocent, hvis jeg blev ved med at spise de samme ting i samme mængder som jeg plejede – både i forhold til det sunde,
  • men især også i forhold til det usunde.

I forhold til min træning, måtte jeg også ændre nogle ting for at få resultater

  • Jeg har aldrig trænet cardio, da jeg har haft fokus på at bygge muskler, men for at forbrænde flest mulige kalorier, trænede jeg 40 minutters cardio før hver styrketræning – dvs. 4 gange om ugen.
  • Jeg fokuserede på at styrketræne fast – når man taber sig, forsvinder der også muskelmasse, hvis man ikke styrketræner. Og når det sker, falder ens forbrænding permanent. Det ville jeg for alt i verdenen undgå!
  • Jeg bookede altid en ekstra træning i kalenderen, end jeg behøvede. For jeg opdagede, at der altid er en af dagene, hvor der dukker noget op, som er vigtigere end træningen. På den måde nåede jeg alligevel alt det jeg havde sat mig for.

Ingen magisk løsning

Der er naturligvis rigtig mange andre ting man kan gøre, men man skal starte et sted og disse punkter var blandt de afgørende for, at jeg kom ned i fedtprocent.

Selv hvis du ikke vil være muskuløs, er det de samme ting du skal gøre.

Måske har du bemærket, at jeg ikke har speciel fokus på mavetræning. Det skyldes, at mavetræning ikke er nødvendigt for en flad mave, da dette kun handler om fedtprocent. Skal man derimod have fremstående mavemuskler – altså 6-pack, så vil jeg klart anbefale mavetræning oven i alt det andet for at få mavemusklerne til at bule godt ud.