Rigtig mange af mine klienter er ambitiøse med deres vægttab. De er også seriøse og vil gerne optimere på alle områder. Det synes jeg selvfølgelig er ekstremt spændende at arbejde sammen med. Inden vi når til mine bedste anbefalinger, vil jeg dog sikre mig, at du bruger dine penge og især din energi på det rigtige for dig.

Lille advarsel

Der er nemlig den lille detalje ved kosttilskud, at der findes ekstremt mange producenter, som gerne vil tjene penge på håbefulde mennesker, der leder efter et hurtigt vægttab. Desværre er der også lavet rigtig meget forskning, som viser, at de kun har en effekt, hvis du samtidig ligger i kalorieunderskud.
Intet andet end kalorieunderskud virker til at opnå et vægttab. Det er årsagen til, at jeg altid fokuserer på de fundamentale ting til mine klienter først. Hvis de ikke har styr på basis, er der ingen grund til at tale om kosttilskud.

Hvorfor?

Fordi intet kosttilskud kan bryde Newtons 1. lov om termodynamik. Det er en naturlov, at energi ikke kan opstå eller forsvinde ud af ingenting.
Eller på lidt mere almindeligt dansk, så skal dit fedt enten omdannes til bevægelse eller varme. Hvis kosttilskuddet ikke får dig til at svede helt vildt eller til at være mere aktiv, så virker det ikke.

Lovlig vs. ulovlig

Der findes ulovlige produkter, som effektivt hjælper til at tabe fedtet hurtigere end normalt. Årsagen til, at det er ulovligt, er pga. de alvorlige bivirkninger, der følger med. Ligesom med alle andre produkter, så skal du stadig være i kalorieunderskud før de virker. Dermed er vi tilbage ved det oprindelige problem: ”Hvordan skaber man et kalorieunderskud?”
I denne artikel omtaler jeg kun de lovlige produkter på markedet.

Styr på basis

Med andre ord, er det min holdning, at du skal være i stand til at tabe dig uden hjælp, før det giver mening at bruge penge på kosttilskud.

• Du skal vide cirka hvor meget energi du forbrænder, hvilket jeg har lavet et simpelt excel-ark til, som er baseret på forskning. Jeg har gjort det nemt for dig.
• Du skal vide hvor meget du spiser, hvilket jeg har opfundet et system til at holde styr på uden, at det kræver ret meget af dig eller forstyrrer dit liv
• Du skal have en hurtig og effektiv metode til at måle om det virker, hvilket jeg kan lære dig på 10 minutter

Det er det fundament, som du skal have styr på før du kan få noget ud af kosttilskud.

Men kan det gå endnu hurtigere?

Nu hvor du ved, at kosttilskud KUN virker, hvis du er i kalorieunderskud – ændrer det noget for dig? Er du villig til at bruge hundredevis af kroner på at forbrænde nogle få kalorier ekstra, eller vil du hellere træne en enkelt time mere om måneden og opnå det samme?

Det eneste produkt jeg selv bruger er drikke, som indeholder koffein. Hvad du end indtager så skal det få dig til at bevæge dig mere, ellers er det spild af penge.

Som du kan se, har jeg aktivt valgt ikke at lave en liste med eksotiske kosttilskud, fordi jeg er stærk modstander af konceptet. Jeg tror på forskning, videnskab, fornuft, 8 timer søvn, sund mad, velovervejet træning og hårdt arbejde. Jeg tror ikke på luftkasteller, tykke knogler, dårlige gener eller en badevægt, der nægter at gå ned.

Okay, jeg overgiver mig

Du er jo trods alt kommet så langt fordi du gerne vil lære noget om hvad jeg står for og hjælpe dig selv så godt du kan. Skulle jeg vælge noget ville jeg vælge følgende:

  • ZMA for at sove bedre og dermed have mere energi i hverdagen. Det øger sandsynligheden for, at du får trænet
  • Preworkout og koffeinholdige drikke før kl 14. Herefter forstyrrer det din søvn og kan have den modsatte effekt
  • Efter kl. 14 findes der koffein-fri preworkout, som giver energi til din træning uden at forstyrre din søvn nær så meget
  • Jern-tilskud, hvis din læge kan måle, at du mangler det
  • Vitamin piller for at være sikker på, at du får alt hvad du skal bruge

Der findes mange andre tilskud, som du kan købe dig fattig i. Men det har endnu aldrig været nødvendig for en eneste af mine klienter når jeg først har vist dem hvor hurtigt og smertefrit de kan tabe sig uden.